Prezentare proiect

Proiectul “Reabilitarea clădirii Centrului Municipal de Cultură “George Coșbuc” Bistrița, monument istoric de categoria A” este finanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor poli de creștere”, Domeniul major de intervenție 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană. Sub-domeniul: Centre urbane”, se derulează pe parcursul a 43 luni și are o valoare totală de 20.360.427,37 lei.

DSC_6018dd

 

Proiectul face parte din portofoliul de proiecte a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a Municipiului Bistrița, alături de alte 7 proiecte. Obiectivul programului este de regenerare a infrastucturii publice urbane din Centrul istoric al municipiului Bistrița, de valorificare a moștenirii istorice și culturale prin reabilitarea și punerea în valoare a clădirilor istorice, a străzilor din zona centrală, a Parcului Municipal, a pasajelor istorice caracteristice Bistriței medievale, precum și de promovare a noilor axe turistice pietonale, respectiv Axa Coroanei, Axa Artelor și Axa Breslelor.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reabilitarea patrimoniului cultural național, prin reabilitarea clădirii Centrului Municipal de Cultură “George Coșbuc” din municipiul Bistrița, în vederea includerii acestuia în circuitele turistice publice interne și international, creșterii numărului de turiști români și străini care vizitează municipiul Bistrița, precum și includerea pe lista monumentelor UNESCO.

Citiţi toate obiectivele >>